Waar mensen samenwerken gebeuren mooie dingen. Goed samenwerken betekent dat er een opbouwende positieve beweging gecreëerd wordt. 

Bij goede samenwerking staan individuen in hun kracht en halen ze het beste uit zichzelf en leveren een positieve bijdrage aan de ander om ook het beste uit zichzelf te halen. De communicatie is open en de werkafspraken en taken zijn duidelijk. De onderlinge verhoudingen zijn goed zodat er vanuit een goede relatie een goede prestatie kan ontstaan.

Maar het gaat niet altijd goed in de samenwerking. Er kan verstoring ontstaan rondom veranderingen, maar ook door ergernis, eigen patronen en angsten, telleurstelling, of onduidelijkheid in de organisatie. Voor je het weet is er onrust en onzekerheid en soms zelfs wantrouwen. Hoe ga je dan verder als team, hoe maak je dan de beweging naar een positieve en opbouwende samenwerking.

Dan kan het helpend zijn om tijdelijk iemand mee te laten kijken om tot de kern van de uitdaging te komen en om vervolgens ook daadwerkelijk beweging te brengen in knellende vraagstukken. Het doel van de ondersteuning is het vergroten van de effectiviteit en professionele bekwaamheid van het team. 

Door advies, begeleiding en coaching help ik de samenwerking te optimaliseren.

Belangrijk daarbij is:

  • open communicatie  
  • duidelijkheid over taken en afspraken 
  • feedback te gebruiken voor groei 
  • investeren in goede onderlinge verhoudingen

Met als resultaat meer werkplezier en het vergroten van de effectiviteit van het team.

Professioneel met plezier